KELAB Systems AB

Ett bolag med lång erfarenhet


KELAB Systems har sedan 1973 arbetat med utveckling, tillverkning och test av elektroniksystem, ursprungligen under namnet K E Levin Styrsystem AB.
​​​​​​​
Med åren har vi genom sammanslagningar och uppköp breddat vår verksamhet och kan idag tillsammans med vårt systerbolag SMD Production AB erbjuda ett mycket brett utbud av tjänster inom området elektronikproduktion.

Från idé till färdig produkt


Med vårt breda kunnande och tjänsteutbud kan vi som leverantör tryggt lotsa dig genom hela produktionskedjan under utvecklingsprocessen av din produkt. Vi hjälper dig med prototyptillverkning av din första design samt de modifieringar och tester som krävs för att nå fram till en färdig produkt.

När din produkt är redo för lansering bistår vi gärna med våra produktionsresurser antingen med våra egna resurser eller via våra partners. Vi hjälper dig med materialplanering, produktion och test av både kretskort och slutprodukt. Om ni önskar tar vi självklart även ansvar för logistiken vad gäller slutpackning och leverans direkt till era slutkunder.

Vårt tjänsteutbud omfattar bland annat kretskort, kablage, ingjutning av elektronik, screentryck samt montering i klassat renrum. Tack vare delägarskap i en mekaniktillverkare kan vi dessutom erbjuda tillverkning av kundanpassade mekanikdetaljer till konkurrenskraftiga priser.
​​​​​​​
KELAB är certifierade enligt kvalitetsledningssystemet ISO 9001.

Fasvakter och Motorskydd


​​​​​​​Under produktsegmentet IHAAB Products har vi samlat våra egna produkter i form av fasvakter och motorskydd. Enheterna ansluts mellan motor och spänningsmatningen på 3-fasmotorer och skyddar enheterna från skador som kan uppstå på grund av felinkoppling, fasföljdsfel samt fasavbrott. Vi har modeller som garanterar rätt rotationsriktning för motorer oavsett fasföljd samt med möjlighet till temperaturavkänning av motorlindning med automatiskt frånslag.